Blogging about brains & science

Together with a great team of PhD students and postdoctoral researchers at the Donders Institute I started a blog about brains and science called Donders Wonders. We publish two times a week sharing our enthusiasm about brain and behavioural sciences from within, but also from outside of the Donders Institute.

I was editor-in-chief and regular blogger for Donders Wonders in 2014 and 2015. Below you can find some of my posts (mostly in Dutch).

THE ELEGANT WORM BRAIN

worm with brain 2
A talk about the worm brain, that was the highlight of my first day at the world’s largest conference for neuroscientists. I can hear you thinking: “Do worms even have brains? Why would their brains be interesting for understanding our brain?”

Read more…

 


ALLEMAAL ABNORMAAL?

witteschapen
Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Maar wat is tegenwoordig nog normaal? En wat niet? Psychiater en filosoof Damiaan Denys geeft hier vanavond een lezing over in het teken van de kick-off weken van Radboud Reflects. Ik ging met hem in gesprek over wat een psychiatrische aandoening een aandoening maakt.

Lees verder…


SLAAF VAN JE EIGEN HOBBY?

Lees verder…

 


 NUT EN NOODZAAK VAN PROEFDIEREN IN DE NEUROWETENSCHAPPEN

Lees verder…

 


GELUKKIG ZIJN: DENKEN OF DOEN?

01/06/2015 | Opinie | No Comments

3396219694_bd8f72fd08_o
‘A wandering mind is an unhappy mind’, zo kopte een wetenschappelijk artikel in topblad Science een tijdje terug. Mind wandering, het laten gaan van onze gedachten, dat is iets wat wij mensen als enige diersoort doen. En we doen het veel, de hele dag door. Mind wandering stelt ons in staat om te leren, te redeneren en te plannen.Toch lijken we er niet gelukkiger van te worden.

Lees verder…


VERZAMELWOEDE

4082110101_15584140ce_b
Meuk is leuk! We kunnen vandaag weer naar hartenlust rommelmarkten afstruinen. Op zoek naar kunst en kitsch, goedkoop speelgoed voor de kids, of ons gewoon verwonderen om de meuk die kooplui weer op de kop hebben getikt. Maar voor iemand die aan verzamelwoede lijdt, is al die meuk helemaal niet zo leuk. Hoe zit dat?

Lees verder…


HET KERSTDINER

Print
Het is weer kerst! Een fascinerende tijd om eetgedrag te bestuderen. Iedereen gezellig aan tafel met eten in overvloed, de remmen mogen helemaal los. En lekker is nu belangrijker dan gezond, zo ook bij de familie Welbehagen. Al is niet iedereen het er helemaal mee eens… Hoe gaat het er bij jouw familie aan toe?

Ga naar het interactieve plaatje… 


JACKPOT! OP SLAG VERSLAAFD?

slotmachine
Voor 7,50 euro een paar spelletjes op een gokautomaat: zomaar ineens miljonair! Op 23 maart van dit jaar won een  geluksvogel  3 miljoen euro in Holland Casino. De één zou op slag verslaafd zijn, een ander loopt lachend weg met de winst. Hoe kan dat?

Lees verder…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *